Objavljeno: 9.11.2002

Strežnik XML za Corel XMetaL

Družba Corel je napovedala prodajo novega strežnika Corel XMetaL-Central, ki služi za vzdrževanje dokumentov XML narejenih s programom Corel XMetaL. Ustvarjanje dokumentov z XML omogoča veliko prilagodljivost delovnega okolja za vsakega posameznika v podjetju, kar bi sicer zahtevalo prilagajanje različnih datotek, povezanih z dokumenti XML (deklaracije tipov dokumentov - DTD, stilov - CSS,...). Uporaba posebnih orodij za oblikovanje dokumentov XML, kot je XMetaL, pa vse to občutno olajša.

Strežnik Corel XMetaL-Central je namenjena podjetjem, kjer več tisoč ljudi dostopa, popravlja in ustvarja vsebine, glede na identiteto uporabnika pa mu nudijo ustrezni "paket" možnosti za dostop in delo. Informacije zbrane na enem mestu lahko s pomočjo predmetov XML enostavno prevedemo v različne oblike končnih predstavitev (za tiskovine, za brezžične naprave).

Vzdrževanje sistema poteka s pomočjo spletnega vmesnika, pravila za dostop do dokumentov lahko definiramo po želji, z uporabo programske opreme Corel XMetaL pa je mogoč vnos podatkov tudi brez neposredne spletne povezave. Strežnik za dokumente XML deluje v strežniških okoljih Windows 2000 Professional, Windows 2000 Server, Windows XP Professional in Solaris 9.

http://www.corel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji