Objavljeno: 13.9.2007

Strežniške rezine za srednja in mala podjetja

HP je predstavil nove strežniške in pomnilniške izdelke ter storitve, ki so namenjene predvsem zniževanju stroškov IT podpore v srednjih in malih podjetjih. V središču novosti je predvsem kompaktno strežniško ohišje za strežniške rezine HP BladeSystem c3000 ( imenovano tudi "Shorty"), ki je primerno tudi za manjša okolja in oddaljene lokacije. Novo ohišje, ki v višino meri 6U ima prostor za 8 rezin oziroma modulov polovične višine in 4 module polne višine. Na voljo je prostor za en omrežni modul in tri pomnilniške oziroma I/O module.

Moduli so enako kot pri ostalih rezinah HP BladeSystem. C3000 ne potrebuje posebnega napajanja, hlajenja ali nenehne prisotnosti zaposlenih, saj se ga da v celoti upravljati na daljavo. Po ocenah HP-ja naj bi novi sistem omogočil do 60% prihrankov pri izgradnji omrežja SAN, 90% zmanjšal število kablov, hkrati pa prihranil okoli 30% električne energije potrebne za napajanje in hlajenje v primerjavi z običajnimi strežniki.

Druga zanimiva novost je HP StorageWorks All-in-One SB600c, celoten pomnilniški podsistem, ki ga lahko vgradimo kar v strežniško ohišje BladeSystem c3000 ali ostale strežnike BladeSystem. Rešitev namenjena varni hrambi podatkov na oddaljenih lokacijah nudi prostor za 8 diskov s skupno zmogljivostjo 1,16 TB pri čemer je zagotovljena varnost v obliki povezovanja v polje RAID 5. Na same strežniške rezine se povezuje prek vmesnika iSCSI, tako da lahko diskovno polje uporabljamo v povezavah SAN.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji