Objavljeno: 7.6.2007

Sun Blade 6000

Sun je predstavil novo generacijo strežniških rezin, ki prinaša večjo zmogljivost v manj prostora in z nižjo porabo energije, kot pri današnjih modelih. Sun Blade 6000 Modular System je pravzaprav družina strežnikov, ki lahko temeljijo na povsem različnih zasnovah. Sun bo namreč nove strežnike ponujal tako s procesorji podjetij Intel in AMD, kot tudi z lastnimi procesorji UltraSparc "Niagara".

Vsak rezina lahko sprejme do dva procesorja s štirimi jedri z arhitekturo x86, medtem ko so za procesorje UltraSparc predvidene rezine z enim procesorjem, ki pa premore osem jeder. Novi strežniki uporabljajo najnovejše procesorje Xeon in Opteron, ki zagotavljajo nizko porabo energije. Skupaj z rezinami so predstavili tudi novo strežniško ohišje, ki lahko sprejme do deset rezin višine v prostoru 10U.

V standardno strežniško omaro lahko tako kupci vgradijo do 40 strežnikov s skupno 320 procesorskimi jedri, 2,5 TB RAM in prepustnostjo na skupnem vodilu, ki prekaša 5 Tb/s. Strežniško ohišje stane v ZDA 5.000 dolarjev, osnovne cene rezin pa se gibljejo od 4.000 do 6.000 dolarjev, odvisno od modela in tipa procesorjev.

http://www.sun.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji