Objavljeno: 4.5.2003

Sun in Symantec preganjata vsiljivce

Sodelovanje med družbama Sun in Symantec je pripeljalo do nove varnostne naprave iForce Intrusion Detection Appliance, ki bo zaznava najrazličnejše vdore v sisteme. iForce Intrusion Detection Appliance deluje na Sunovem strežniku LX50 in Symantecovem programu ManHunt. Filtriranje podatkov izvaja s hitrostjo do 2 Gb/s, opravlja celo vrsto različnih metod odkrivanja vdorov, analize in poročila pa pripravlja v realnem času.

Partnerja sta se odločila, da bo naprava delovala le v okviru operacijskega sistema Solaris za arhitekturo x86. Symantec namreč ocenjuje, da približno 85% programa ManHunt teče na Solarisu z Intelovimi in AMD-jevimi 32-bitnimi čipi. Sun je že pred tem pojedel grenko tableto, ko je priznal, da njegove stranke niso ravno najbolj navdušene nad Sunovimi čipi Sparc.

Novi iForce IDS bo najprej naprodaj le v ZDA. Licenca je vezana na hitrost precesiranja, za 200 Mb/s bo stala 22.000 dolarjev, za najdražjo različico z 2Gb/s pa bo treba odšteti več kot 100.000 dolarjev. Sun se je za okrepljeno varnost odločil že v letu 2002, ko je sklenil posel z družbo Check Point za področje požarnih zidov in navideznih omrežnih povezav (VPN), prav tako na platformi LX50.

http://www.sun.com

http://www.symantec.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji