Objavljeno: 11.5.2005

Sun Network Computing '05 Q2

Sun je na zdaj že tradicionalni četrtletni prireditvi Network Computing predstavil novosti, ki jih pripravlja za drugo četrtletje letošnjega leta. V centru pozornosti so bila nova orodja, ki dopolnjujejo vizijo in arhitekturo za upravljanje podatkovnih centrov imenovano Sun N1. Ko so arhitekturo prvič predstavili leta 2002, so pri Sunu dejali, da bodo z orodji N1 ponudili centraliziran način upravljanja podatkovni centrov, ki uporabljajo tehnologijo družbe Sun, pa tudi tekmecev. To strategijo zdaj zapolnjujejo z novimi paketi N1 System Manager in N1 Service Provisioning System (SPS).

Prvi paket je namenjen upravljanju strežniških sistemov, Sun pa bo sprva s paketom podprl nadzor lastnih strežniških sistemov Sun Fire V40z in V20z. Kasneje nameravajo podporo razširiti na vse svoje izdelke in nato še strežnike drugih proizvajalcev. N1 SPS pa je paket, ki omogoča samodejno namestitev in pripravo strežnikov na zahtevo, kjer so podprti operacijski sistemi, programski in spletni strežniki ter podatkovne baze. Obe orodji sta zgrajeni na podlagi tehnologije družbe CenterRun, ki so ga pri družbi Sun kupili leta 2003. Projekt sicer zamuja za prvotnimi načrti, vendar pri Sunu zato obljubljajo širšo podporo za izdelke drugih proizvajalcev, omenjajo pa proizvajalce Microsoft, Red Hat, IBM in Cisco.

Sun je predstavil tudi druge novosti, zlasti na področju programske opreme za upravljanje pomnilniških sistemov, le nekaj dni za srečanjem pa so podpisali pogodbo z družbo Procom Technology o odkupu njihove programske opreme za pomnilniške sisteme NAS, ki je bila že doslej temelj za Sunove tovrstne naprave. Za ceno okoli 50 milijonov dolarjev so si zagotovili ogrodje, ki jim bo omogočilo agresivnejši in hitrejši nastop na tem še vedno donosnem tržnem segmentu.

http://www.sun.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji