Objavljeno: 24.3.2003

Sun poenostavlja javo

Pri družbi Sun so predstavili nova orodja, ki bodo poenostavila programiranja s programskim jezikom java. Paket se imenuje Sun ONE Web Services Platform, vsebuje pa razvojno orodje in programske dodatke za javanski programski strežnik Sun ONE. Družbe Sun, IBM, Oracle, BEA Systems in nekatere druge uporabljajo za spletne programe specifikacijo Java 2 Enterprise Edition (J2EE), medtem ko družba Microsoft razvija lastna orodja in programe s pomočjo tehnologije .Net.

Java je resda popularen jezik za programiranje poslovnih rešitev po naročilu, vendar pa je izkušenih programerjev malo - še posebej tistih, ki poznajo delo z najnovejšo specifikacijo J2EE. Po drugi strani pa so pri družbi Microsoft s pomočjo poenostavljenega programiranja omogočili, da delo opravijo kar programerji, ki so zaposleni v samem podjetju.

Podobno želijo sedaj doseči pri družbi Sun, po novem namreč ne bo več treba programsko kodo pisati neposredno. Novi paket bo vseboval programsko orodje Sun ONE Studio Java, licenco za razvijanje rešitev za poslovne spletne dveri, povezovalno programsko opremo in sam programski strežnik za java programe.

http://www.sun.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji