Objavljeno: 16.5.2011

Sveže zamisli pri tablicah

Navdušenje nad tabličnimi računalniki, kot kaže, razvijalce spodbuja k vse bolj drznim in zanimivim zamislim. Na univerzi iz Marylanda tako razvijajo novi prototip tabličnih računalnikov, ki se lahko združujejo v večje celote in posredujejo informacije drug drugemu kar prek brezžičnega omrežja, kadar so v bližini drug drugega.

Prikazani prototip omogoča, da besedilo iz enega tabličnega računalnika zgolj s kretnjo prenesemo na drugega ali pa na drugem prikazujemo naslednjo stran dokumenta. Dva tablična računalnika, ki lahko sicer delujeta vsak samostojno, lahko priložnostno združimo v večjo celoto s pomočjo vgrajenih magnetov. Pri tem zaznata prisotnost drugega in se spremenita v dvozaslonski računalnik, kjer lahko večjo površino zaslonov uporabimo za enostavnejše delo ali branje.

Menda je pri razvoju kar precej sodeloval tudi Microsoftov razvojni oddelek Microsoft Research, ki je pred časom razvijal tudi dvozaslonski koncept Courier, vendar je tega Microsoft tik pred zdajci zavrnil. Marylandski prototip za zdaj ostaja le to, vendar je povsem mogoče, da bodo del prikazanih tehnologij vgradili v naslednje generacije tabličnih računalnikov.

http://www.cs.umd.edu/~nchen/projects.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji