Objavljeno: 23.8.2004

Sybase PowerBuilder 10.0

Podjetje Sybase je predstavilo novo različico razvojnega orodja PowerBuilder, ki prinaša predvsem novosti za lažjo pripravo spletnih rešitev in storitev. Novi PowerBuilder omogoča razvoj programov, ki so združljivi tako s platformo J2EE, kot tudi Microsoft .NET. Poleg tega vsebuje novo razvojno okolje Sybase PowerBuilder Integratred Development Environemnt, ki omogoča hitrejšo izdelavo (RAD) podatkovno vodenih programov za različne platforme.

Pomembna novost je patentirana tehnologija DataWindow .NET, ki omogoča precej hitrejšo in poenostavljeno pripravo programov, ki uporabljajo dostop do podatkovnih zbirk z jezikom SQL. Sistem precej zmanjša količino kode in nastavitev, ki jih potrebuje programer za izdelavo programov, saj pozna najbolj pogoste metode in jih uporabniku ponuja kot predlogo za bližnjico k cilju. Novost so še podpora za tehnologijo XML Web DataWindow, ki olajša pripravo spletnih storitev.

Dodana so še orodja Application Refactoring and Object Modeling, ki omogočajo nadgradnjo in celo vzvratni inženiring obstoječih programov. Pomembna je tudi tesnejša povezljivost s programom Sybase PowerDesigner, ki služi za modeliranje poslovnih programov. PowerBuilder 10.0 Enterprise stane 3.000 dolarjev, nadgradnje pa 650 dolarjev.

http://www.sybase.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji