Objavljeno: 25.10.2001

Symantec predstavil cenejše naprave za požarni zid in VPN

Symantec je predstavil tri naprave, ki skrbijo za požarni zid, usmerjanje in navidezna zasebna omrežja, namenjene predvsem manjšim podjetjem in raznim drugim manjšim organizacijam.

Novosti so iz Symantecove družine izdelkov Firewall/VPN, ki vsebujejo varnostni protokol IPsec, omrežno povezavo 10/100 Mb/s in komunikacijski vmesnik, omogočajo pa souporabo naslova IP, oddaljeno upravljanje, odkrivanje poskusov vdora in so brez omejitve števila priključenih uporabnikov.

Firewall/VPN je na voljo v treh različicah z oznakami 100, 200 in 200R. Osnovni model vključuje priključek za povezave DSL in štiri omrežne priključke, v Evropi in ZDA pa je že na voljo za 500 dolarjev. Zmogljivejši različici se lahko povezujeta preko dveh priključkov DSL in omogočata uravnavanje pretoka podatkov, 200R pa ima priloženo tudi programsko opremo, ki omogoča priklop oddaljenim uporabnikom. Tudi ta dva modela sta že na voljo in sicer za 900 in 1200 dolarjev.

Naprave Firewall/VPN so po ocenah Symanteca namenjene predvsem manjšim podjetjem, državnim ustanovam in zdravstvenim organizacijam, ki se jim nakup zmogljivejših in dražjih naprav, kot je Symantecov Velociraptor, ne bi izplačal, a vseeno potrebujejo varno rešitev za povezavo z ločenimi podružnicami.

http://www.symantec.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji