Objavljeno: 9.8.2003

Symantec utrjuje položaj

Družba Gartner Dataquest ugotavlja, da se je Symantecov tržni delež v celotni svetovni panogi varnostnih rešitev povečal s 15 odstotkov v letu 2001 na 19 odstotkov v letu 2002, s čimer ohranja mesto vodilnega svetovnega ponudnika varnostne programske opreme. Predstavljeni rezultati temeljijo na dveh ločenih segmentih, ki ju obravnava poročilo: segmentu varnostne programske opreme za infrastrukturo in segmentu skrbniške varnostne programske opreme.

Prvi segment vključuje protivirusno programsko opremo, programsko opremo za šifriranje, zaznavanje vdorov, zagotavljanje varnosti omrežja (požarni zid in navidezna zasebna omrežja), filtriranje spletne vsebine ter programsko opremo za upravljanje dogodkov, povezanih z varnostjo, in upravljanje zmogljivosti.

Pri Symantecu ugotavljajo, da stranke za obrambo pred prihodnjimi grožnjami iz interneta uvajajo integrirano zbirko rešitev za zagotavljanje varnosti, ki delujejo na ravni prehoda, strežnikov in odjemalcev. Segment skrbniške varnostne programske opreme vključuje izdelke za ocenjevanje ranljivosti in upravljanje konfiguracij, skupaj z rešitvami za upravljanje identitete in dostopa.

http://www.symantec.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji