Objavljeno: 17.8.2011

Tablica z Androidom v Oknih

Viewsonic je začel s prodajo novega tabličnega računalnika ViewPad 10, ki omogoča uporabo tako okolja Windows, kot mobilnega operacijskega sistema Android. Natančneje, Android je mogoče zagnati kot eno od aplikacij znotraj okolja Windows 7. Pri Viewsonicu računajo predvsem na poslovne uporabnike, ki poleg priljubljenega Andorida potrebujejo tudi dostop do aplikacij in podatkov v okolju Windows. Za zagon Androida je dovolj, če kliknemo na ustrezno ikono na namizju.

Manj običajna kot pri drugih tablicah je zato tudi sama strojna zasnova. ViewPad 10 temelji na procesorju Intel Atom Z670 z dvojnim jedrom, 2 GB delovnega pomnilnika in enotami SSD velikosti 16 ali 32 GB. Kot je iz oznake računalnika razvidno, je vgrajen 10,1-palčni zaslon, ki premore ločljivost 1024 x 768 pik. Med ostalo opremo srečamo še video kamero z ločljivostjo 1,3 milijonov pik, vmesnike bluetooth in Wi-Fi, režo za kartice microSD, posebnost pa je tudi izhod HDMI. ViewPad 10 je debel manj kot 1,5 cm in tehta 890 gramov.

Eno polnjenje akumulatorja zadostuje za komaj 4 ure delovanja.

Na voljo je v dveh različicah - za 599 dolarjev je mogoče dobiti sistem z enoto SSD 16 GB, okoljem Windows 7 Home in Androidom 2.3. Morda še bolj zanimiv je 100 dolarjev dražji model, ki ima 32 GB SSD, Windows 7 Professional in Android. V prodaji od konca avgusta.

http://www.viewsonic.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji