Objavljeno: 9.4.2011

Tablice uporabljamo predvsem za igre

Tablični računalniki so v novi podobi med nami nekaj več kot leto dni in to je povsem primerno obdobje za analizo navad pri rabi te nove kategorije računalnikov. Prav to so naredili pri Googlovi družbi AdMob, ki se sicer ukvarja z mobilnim oglaševanjem. V okviru raziskave so za navade vprašali 1.430 uporabnikov tabličnih računalnikov, od katerih velika večina uporablja Applove iPade.

Rezultati so na nekaterih področjih prav presenetljivi. Izkaže se, da uporabniki tablice v največji meri uporabljajo za igranje iger (84% odgovorov), šele na drugem mestu je iskanje informacij in na tretjem prebiranje elektronske pošte. Tablice so torej pravzaprav zlasti igralne konzole.

Nekatere funkcije, ki jih tesno povezujemo prav s tabličnimi računalniki, pa niso toliko v ospredju, kot bi pričakovali. Nakupovanje s tabličnimi računalniki počne le 42% vprašanih, le 46% pa z njimi prebira elektronske knjige ali revije. Še najbolj preseneča, da komaj 51% vprašanih na tabličnih računalnikih gleda filme, televizijo in posluša glasbo, kljub temu, da je na tem področju izbira vsak dan bolj pestra.

Tablični računalniki uporabnike zasvojijo, saj 68% vprašanih tablice uporablja vsaj eno uro vsak dan. Zanimivo, da kar 82% uporabnikov računalnik uporablja pretežno doma, čeprav so lahke tablice kot nalašč za mobilno rabo. Tablice pa lahko tesno povežemo s kratkimi obdobji počitka med tednom - 69% jih uporablja med tednom in manj med vikendi. Kar 62% trdi, da jih uporablja zvečer, tudi pred spanjem, namesto knjige.

77% vprašanih je navedlo, da so z uporabo tabličnih računalnikov zmanjšali uporabo namiznih in prenosnih računalnikov. Precej velik je delež tistih, ki so računalnik povsem nadomestili s tablico - kar 28%. Ali bi še dvomili, da so tablice le kratkoročna modna muha?

http://www.admob.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji