Objavljeno: 20.8.2012

Tablice Windows 8 RT bodo občutno cenejše od Intelovih

Po pisanju portala Bloomberg bodo tablični računalniki z okoljem Windows 8 RT in procesorji ARM kar za okoli 300 dolarjev cenejši od tablic s "polno" različico okolja Windows 8 na uveljavljeni arhitekturi x86/x64 (Intel, AMD, Via). Informacije so pricurljale neposredno iz ameriške podružnice družbe Lenovo, ki bo, kot kaže, z izdelki sodelovala v obeh kategorijah tablic z okoljem Windows 8.

Čeprav Microsoft in njegovi partnerji pred uradnim začetkom prodaje skrbno molčijo o cenah izdelkov z Windows 8, postaja zdaj jasno, da bodo tablice z Intelovo arhitekturo stale nekje med 600 in 700 dolarji, kar je nekako v rangu tega, kolikor stanejo dražje različice tablic Androidov in iPadov.

Z okoljem Windows 8 RT pa Microsoft očitno načrtuje spodkopati obstoječe tekmece na področju, kjer so najbolj ranljivi - pri ceni. Če je verjeti, naj bi se cene gibale med 300 in 400 dolarji, morda pa še nižje. Ciljajo seveda na potrošnike.

Najbolj drzen namig prihaja iz krogov Acerja, ki kot največji proizvajalec PC-jev in dosedanji zvesti partner Microsoft roti principala, naj ne ponudi vstopni model tablice Surface za samo 199 dolarjev. Toliko naj bi znašala cena za prvi Microsoftov računalnik, za partnerje pa bi to pomenilo skoraj zagotovo katastrofo, saj še nižjih cen ne bi mogli doseči.

Microsoft pa si lahko privošči, da za neko obdobje (morda celo nekaj let) samo tablico ponuja celo pod proizvodno ceno, da bi si ustvaril trg. Poteza, ki ni nič neobičajnega, spomnimo se samo začetnih različic konzol Sony PlayStation 3, ki so proizvajalca stale več, kot je z njimi zaslužili. Vse v cilju prodaje iger in doseganje tržnega deleža.

Obeta se nam vroča jesen.

http://www.lenovo.com

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji