Objavljeno: 8.9.2004

TagmaStore - novi največji pomnilniški sistemi HDS

Hitachi Data Systems je predstavil novo družino pomnilniških sistemov TagmaStore, ki zmore hraniti kar tja do 32 PB (petabytov) podatkov. Po navedbah proizvajalca se nov sistem uvršča v sam vrh svetovne ponudbe in tako po količini prostora kot tudi hitrosti delovanja prekaša tekmece, kot so EMC, IBM in Sun.

TagmaStore Universal Storage Platform uporablja koncept virtualizacije pomnilniških sistemov, s čimer dosega visoko razširljivost, tako na nivoju posameznega sistema, kot tudi združevanja več sistemov v eno logično celoto. Največji posamezni sistem lahko podpira do 332 TB pomnilniškega prostora, celota pa lahko doseže 2 milijona IOP oziroma vhodno-izhodnih operacij na sekundo.

Sistem je poleg tega zgrajen tako, da omogoča lažjo povezljivost z drugimi oziroma obstoječimi pomnilniškimi sistemi. Pri omrežni povezavi med napravami uporablja Hitachijev sistem Universal Star Network, ob tem pa uvaja nove način za particioniranje, kopiranje in sinhronizacijo podatkov. Najcenejši sistem TagmaStore stane okoli 700.000 dolarjev, z večjim pomnilniškim prostorom pa cene zlahka presežejo milijon ameriških dolarjev.

http://www.hds.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji