Objavljeno: 22.6.2015 01:00

Taylor Swift premagala Apple

Apple je na nedavni konferenci WWDC predstavil novo storitev Apple Music, s katero naj bi zavladali tudi na področju pretočne glasbe, vendar so si že pred začetkom delovanja prislužili odmevno medijsko afero. Apple je namreč najavil, da bo vsakemu novemu uporabniku ponudil trimesečni brezplačni preizkus storitve. A ob tem niso prav naglas razkrili prvotni načrt, po katerem v preizkusnem obdobju nebi plačevali pravic glasbenikom.

V bran glasbenikom se je postavila ta hip morda prva dama svetovne glasbe, Taylor Swift, ki je znana po svojem aktivnem nasprotovanju stiskanja glasbene industrije, ki ga ta vrši proti glasbenikom. V svojem twittu je javno okrcala Apple, da ima ta najbrž dovolj denarja za lastno financiranje brezplačnih preizkusov. Zmotilo jo je predvsem to, da bi bili s tem oškodovani predvsem mladi glasbeniki, ki komaj sestavijo skupaj proračun za snemanje svojih umetnin.

Apple je reagiral dobesedno v nekaj urah, in tudi v neposrednem pogovoru z Swiftovo pristal, da bodo glasbeniki plačani tudi v preizkusnem obdobju uporabe servisa, torej po dejanski uporabi s strani uporabnikov. To velja tako za uveljavljene, kot mlade, neodvisne izvajalce.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji