Objavljeno: 15.3.2004

Tehnologija za upravljanje pravic

Microsoft je najavil partnerstvo z 20 podjetji, skupaj pa bodo razvili tehnologijo za upravljanje pravic (RMS), s katero bodo zaščitili digitalne informacije pred nepooblaščeno uporabo. Podjetji NCipher in Liquid Machines bosta recimo poskrbeli za zaščito datotek kot so elektronska sporočila in besedila, ne glede na to, kje so shranjena. Microsoft bo nova orodja uporabil v programih Windows Server 2003, Microsoft Office 2003 in Microsoft Internet Security Acceleration (ISA) Server.

V Liquid Machines razmišljajo o razširitvi tovrstnih orodij za Adobov Acrobat, Documentumove produkte za upravljanje z vsebino in izdelke CRM družbe Siebel Systems. NCipher, ki izdeluje strojno opremo za hranjenje ključev za šifirianje, bo tehnologijo upravljanja pravic uporabil za izgradnjo takega okolja, v katerem bo mogoče shranjevati in upravljati s ključi za odklepanje dokumentov in sporočil.

Network Associates bo RMS uporabil pri novem produktu McAfee SecurityShield za Microsoftov strežnik ISA. SecurityShield, ki bo na voljo v drugem trimesečju, bo vseboval protivirusno zaščito, upravljanje z razširjanjem virusa, pregledovanje vsebine, kot dodatno možnost za strežnik ISA pa še filtriranje proti neželeni pošti. O usmeritvi Microsofta k varnosti je spregovoril tudi Bill Gates, opozoril pa je na naslednje pobude: nove poti za zaščito Oken XP, zaščitene biometrične identifikacijske kartice in tehnologijo aktivne zaščite sistemov Windows.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji