Objavljeno: 2.10.2024 11:00 | Teme: android, pametni telefon

Telefoni OnePlus znova prepovedani v Nemčiji

Podjetje OnePlus se je znova soočilo s prepovedjo prodaje svojih pametnih telefonov v Nemčiji zaradi novega patentnega spora. 

Potem ko je bila prejšnja ovira podjetja OnePlus z Nokio rešena, se je zdaj pojavil nov spor z InterDigital, podjetjem za raziskave in razvoj brezžičnih naprav, ki ima patente za ključno tehnologijo v sodobnih pametnih telefonih, vključno s povezavami 5G. Zaradi tega spora je OnePlus ustavil prodajo telefonov v Nemčiji, le nekaj mesecev po tem, ko so jo ponovno zagnali.

OnePlus je v izjavi za Allround-PC navedel, da bodo nadaljevali pogajanja z InterDigital z namenom, da bi dosegli sporazum in nadaljevali prodajo v Nemčiji ter drugod po Evropi. Zadeva glede na izkušnje lahko traja precej dolgo, saj je prejšnji spor z Nokio trajal skoraj dve leti. Podjetju OnePlus se jasno mudi, saj je pred vrati predstavitev novega paradnega konja, telefona OnePlus 13. Kljub ustavitvi prodaje pametnih telefonov, OnePlus v Nemčiji še vedno lahko prodaja druge izdelke, kot so tablica OnePlus Pad 2, slušalke Buds Pro 3 in pametna ura Watch 2.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji