Objavljeno: 22.4.2004

Teleinfos 2004 odprl vrata

V sredo, 21. aprila, se je v ljubljanskem Cankarjevem domu pričela osrednja sejemsko-izobraževalna prireditev iz področja telekomunikacij v Sloveniji, Teleinfos.

Prireditev letos ponovno poteka v nekoliko večjem slogu, saj je prisotnih večina pomembnejših podjetij iz področja telekomunikacij, še večjo vlogo kot doslej pa ima akademska sfera, saj je veliko predavanj in delavnic namenjenim študentom in predvsem povezovanju akademskih projektov z industrijo.

Prireditev, ki jo je pripravila RTV Slovenija, je preko videokonference iz Irske otvoril minister za informacijsko družbo Pavel Gantar. Tudi sicer je letos mednarodni aspekt Teleinfosa še nekoliko bolj v ospredju kot doslej, saj Teleinfos gosti prvo srečanje strokovnjakov Srednje, Južne in Vzhodne Evrope (beri Balkana) na področju telekomunikacij, ki so se ga udeležili poslovneži, akademiki in drugi strokovnjaki iz balkanskih držav in poudarili velik pomen telekomunikacijskih tehnologij pri hitrejšem razvoju tega območja.

Sicer pa peti Teleinfos ponuja veliko število brezplačnih predavanj za zelo različne publike, od potrošnikov, do študentov in starejših občanov, v razstavnem prostoru Cankarjevega doma pa razstavlja 44 podjetij in inštitucij. Teleinfos bo potekal do sobote, 24. aprila.

http://www.teleinfos.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji