Objavljeno: 8.6.2007

Telekom in Perftech, Telemach in Ljubljanski kabel

Konsolidacija trga internetnih in kabelskih ponudnikov se nadaljuje s polno paro. Telekom Slovenije je sklenil dogovor z blejsko družbo Perftech, s kateri prevzema njihovo internetno dejavnost in omrežje S5.net. Domala sočasno je družba UPC Telekom sporočila, da prevzema enega glavnih ponudnikov kabelskega in internetnega omrežja v slovenski prestolnici, Ljubljanski Kabel.

V prvem poslovnem dogovoru Telekom Slovenije prevzema celoten obseg naročniških razmerij internetnega dostopa, poslovno dejavnost in dostopa do omrežja S5.net skupaj z ustrezno opremo. O pogodbi se mora v tridesetih dneh izreči Urad za varstvo konkurence. Perftech se namerava odslej osredotočiti predvsem na razvoj in trženje poslovnih aplikacij.

Telemach pa je s prevzemom Ljubljanskega kabla pridobil več kot 30.000 naročnikov, s čimer naj bi na segmentu kabelskega dostopa presegel 40% tržni delež v celotni Sloveniji. Za prodajo 67-odstotnega deleža so dosedanji lastniki po nekaterih virih pridobili čez 10 milijonov evrov. Telemach s tem močno utrjuje svoj položaj na tem trgu, kjer število uporabnikov zaradi drugih širokopasovnih telekomunikacijskih povezav upada, vendar pa s širitvijo ponudbe na področje internetnega dostopa in telefonije predstavlja zanimivo alternativo vsaj za obstoječe narčnike.

http://www.telekom.si

http://www.perftech.si

http://www.telemach.si

http://www.lj-kabel.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji