Objavljeno: 13.2.2004

Telekom si želi ponovno priključiti Siol

Uprava Telekoma je včeraj na seji s preglasovanjem izglasovala željo po povrnitvi sicer samostojnega podjetja Siol (v lasti Telekoma) v poslovno strukturo Telekoma Slovenije. Nadzorni svet naj bi o tej odločitvi odločil 18. februarja, po besedah ministra za informacijsko družbo naj bi postopek ustavili.

Predsednik uprave Telekoma je namreč izrazil prepričanje, da nedavne napovedi sicer hčerinskega podjetja Siol lahko pomenijo smrtno obsodbo Telekoma Slovenije. Minister za informacijsko družbo sicer o združitvi dvomi, predvsem ga skrbi varovanje konkurence, pomisleke pa ima tudi glede preglednosti poslovanja. Pavel Gantar zato pravi, da želi najprej videti študijo o prednostih ponovne združitve, saj je težko kar tako zagovarjati združitev v ponudnika, ki bi tako zagotavljal tako omrežja, kot tudi televizijo, internetne storitve, telefonijo IP in drugo. Zato je trenutno proti povezavi Telekoma in Siola.

Grašek je še poudaril, da je odločitev usklajena s strategijo Telekoma Slovenije iz leta 2002, za primer podobnega poslovnega modela pa navaja tako francoski, kot tudi italijanski in britanski telekom. Siol d.o.o. je sicer v 100-odstotni lasti Telekoma, zaradi zakonske ureditve je namreč leta 1999 postala samostojno podjetje. Proti združitvi sta bila na seji uprave delavska direktorica Darja Senica in novi član uprave Libor Vončina, za pa zgolj Grašek in podpredsednica uprave Darinka Virant. S pridružitvijo Telekomu se strinja tudi direktor Siola Miran Kramberger.

http://www.siol.net

http://www.telekom.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji