Objavljeno: 21.3.2006

Telekom Slovenije kupil večinski delež v makedonskem On.netu

Predsednik uprave Telekoma Slovenije Bojan Dremelj in generalni direktor SEAF Vladimir Peševski, sta včeraj v Skopju podpisala protokol s katerim potrjujeta, da so vsi pravni dokumenti o pridobitvi večinskega deleža makedonskega internetnega ponudnika On.net iz Skopja podpisani in overovljeni. Telekom Slovenije je za 76 odstotni lastniški delež plačal 4,7 milijona evrov ter dodatno namenil še en milijon evrov za dokapitalizacijo podjetja, ki je prva tuja naložba Telekoma Slovenije.

Podjetje On.net je znano zaradi načrtovanega največjega projekta vzpostavitve Wi-Fi omrežja na svetu, saj namerava z uporabo tki. mesh tehnologije pokriti kar 95 odstotkov prebivalcev Makedonije. Podjetje, ki ga vodi Predrag Čemerikić, je s 70 zaposlenimi imelo lani za milijardo tolarjev prihodkov. Podjetje obvladuje okoli 40 % makedonskega trga poslovnih uporabnikov interneta, ter prek klicnih linij in Wi-Fi omrežja ponujajo dostop do interneta tudi zasebnim uporabnikom. Še leto in pol bo podjetje skladno s pogodbo pridobljeno prek javnega razpisa zagotavljalo dostop do interneta okoli 200.000 učencem vseh osnovnih šol in drugih izobraževalnih inštitucij.

Podjetje je v sklepni fazi dogovarjanja pogodbe o medsebojnem povezovanju z makedonskim telekomom (Makedonski Telekomunikacii), ki bi omogočila On.netu postati vodilni alternativni ponudnik fiksne govorne telefonije v Makedoniji. Telekom je s tem korakom pod vodstvom novega predsednika uprave Bojana Dremelja začel uresničevati strateški načrt o širjenju na tuje trge. Pri tem računajo na velike sinergijske učinke in še zlasti na prenos znanja s področja uvajanja širokopasovnih tehnologij in storitev na makedonski trg.

Z leve proti desni: Vladimir Peševski, Bojan Dremelj in Predrag Čemerikić.

Predrag Čemerikić in Bojan Dremelj na terasi poslovne stavbe podjetja On.net - v ozadju Skopje, ki ga bo On.net v celoti pokril z Wi-Fi omrežjem ter pri tem uporabil t.i. mesh tehnologijo.

http://www.telekom.si

http://www.on.net.mk

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji