Objavljeno: 16.2.2000

TeleMach bo ponujal omrežje, storitve, vsebine in aplikacije

Podjetje namerava z zadostno količino strokovnjakov, znanja, izkušenj in kapitala zagotoviti dobro osnovo za razvoj sodobnih telekomunikacij, ki jih bodo ponujali poslovnim in zasebnim uporabnikom. Njihov konkreten cilj je v Sloveniji zagotoviti storitve največ šest mesecev po tem, ko se pojavijo v tujini. Postali bi radi najpomembnejši nosilec kakovostnih in hitrih komunikacijskih storitev, pri tem pa se bodo naslanjali predvsem na tehnologije optičnih vodov in kabelsko distribucijskih omrežij.

Osnova za zagotavljanje vseh storitev in vsebin bo TeleMachovo optično omrežje, ki bo s prepustnostjo nekaj sto Gb/s zagotavljalo dovolj zmogljivosti tudi za najbolj potratne vsebine -- vzpostavljati ga bodo začeli že marca letos. Zadnje kilometre do uporabnika bodo premostili s koaksialnimi kabli, ki jih ima podjetje v dobri meri že položene, predvsem v Ljubljani, preko teh vodov pa bodo zagotavljali hkrati televizijo in radio ter internetne storitve, nekoč tudi govorno telefonijo čez internetni protokol. Poleg trenutno standardne internetne ponudbe, kot jo že poznajo uporabniki v tujini, se v novi družbi TeleMach že zavedajo tudi možnosti najemanja uporabniške programske opreme v omrežju, zato napovedujejo, da bodo omogočali tudi to.

Omrežja, storitve, programsko opremo in vsebine bodo pri TeleMachu organizirane v takoimenovano TeleMachovo galaksijo, ki bo neke vrste spletni portal oziroma duri, kot jih danes že poznamo povsod v internetu.

Glavni pobudniki projektov, lastniki TeleMacha, so BTC Ljubljana, Slovenske železnice, Mestna občina Ljubljana, Masterline, Gorenje, Eon, Prvinvest ter Andrej in Matjaž Meglič.

http://www.telemach.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji