Objavljeno: 27.5.2010

Telemach s 3D-sliko

Podjetje Telemach je danes na sedežu podjetja predstavilo prenos odprtega teniškega prvenstva v Parizu v tehniki 3D. Prenos je potekal prek programa Eurosport 3D na televizorju Panasonic 3D, predstavitev pa je vodil Vid Valič.

Telemach, ki v zadnjih letih veliko naporov vlaga v zagotavljanja visokokakovostnih vsebin, tako po HD-programih pilotsko uvaja še 3D-programe. V ta namen so odprli predstavitveno sobo, v kateri v sodelovanju s Panasonicom in Eurosportom v živo predvajajo teniške dvoboje letošnjega odprtega teniškega prvenstva v Roland Garrosu. Demo soba bo odprta od 24. maja do 6. junija 2010.

Telemachovi naročniki bodo za spremljanje programa v 3D-sliki, ko bo ta splošno na voljo, potrebovali televizor z možnostjo prikazovanja 3D slike, vgrajenim vmesnikom DVB-C in režo CI za modul CAM ter dekodirno kartico. Televizorji, ki nimajo možnosti slike v 3D, prikažejo signal 3D kot sliko ob sliki. Televizor 3D obe sliki združi v eno. Za spremljanje programov 3D sliki potrebujejo posebna aktivna očala, ki se sinhronizirajo s televizorjem prek povezav IR, Bluetooth ali radijske frekvence. Princip delovanja je, da očala izmenično zatemnjujejo levo ali desno oko, tako da je posamezen pogled viden samo s pravim očesom, s čimer se doseže 3D učinek.

Pri Telemachu se sicer zavedajo, da trenutno ne obstaja prav veliko vsebin v sliki 3D, prav tako pa tudi televizorjev in opreme 3D, zato bodo z vključevanjem programov 3D v ponudbo svojih paketov digitalne televizije še malo počakali.

www.telemach.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji