Objavljeno: 26.5.2000

Telemach skupina se širi na Primorsko

Koprski kabelski operater in podjetje za inženiring in gradnjo telekomunikacijskih omrežij Telmont je praznoval deseto obletnico svojega delovanja. V tem času so zgradili lastno omrežje kabelske televizije s 4500 naročnikov, dobavljajo signal tudi ostalim kabelskim operaterjem s področja Primorske. Zaposlujejo čez 50 ljudi, pred dvema letoma so začeli uvajati sistem kakovosti po standardu ISO 9001.Med projekti gradnje telekomunikacijskih omrežij velja omeniti gradnjo osnovnih (baznih) postaj na področju Primorske za operaterja SI.Mobil, v katerem imajo lastniški delež.

Večinski lastnik (51 %) Telmonta je postala družba Telemach, ki pa ne bo posegala v njihovo blagovno znamko ali poslovno politiko. Telmont je tako kot prvo podjetje izven Ljubljane postal del skupine Telemach, ki združuje podjetja, kjer ima Telemach kapitalski delež. Predsednik uprave družbe Telemach Tomo Mali je poudaril, da je sedaj pomembno združiti čim več kabelskih operaterjev saj edino združeni lahko učinkovito nastopijo na trgu. Skupini Telemach je kabelska televizija le platforma za večpredstavne storitve, njihovo glavno področje delovanja bodo navidezna zasebna omrežja in podatkovne storitve.

Družba Telemach ima okrog 60 tisoč naročnikov kabelske televizije, v bližnji prihodnosti pa naj bi jih dosegli 100 tisoč. Njihova hrbtenica bo do konca leta imela 12 vstopnih točk in prepustnost 10 Gbit/s. Potrebujejo še 7 milijard tolarjev kapitala, ki jih bodo zagotovili z dokapitalizacijo in krediti dobaviteljev, pogovori pa že potekajo tudi z morebitnimi naložbeniki in partnerji v tujini. Telemach bo vsekakor slovensko podjetje, saj bo tujcem na voljo le manjšinski delež. Telemach načrtuje širitev delovanja na Hrvaško, v Bosno in Hercegovino ter v Črno goro, načrte pa ima tudi za delovanje v drugih državah regije, kot so Bolgarija, Romunija in Madžarska.

http://www.telemach.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji