Objavljeno: 7.4.2006

Telemach z 12 Mb/s

Največji slovenski kabelski operater UPC Telemach je s petkom 7. aprila pričel ponujati nov paket za dostop do interneta, ki se ponaša s kar 12 Mb/s hitrostjo prenosa podatkov v smeri proti uporabniku. Hitrost od uporabnika je sicer še zmeraj le 1 Mb/s, a so pri Telemachu napovedali, da bodo v kratkem povišali tudi hitrosti teh prenosov.

Pri UPC Telemach so že konec lanskega leta napovedali, da bodo letos ponudili hitrosti prenosa do 12 Mb/s, s čimer se kabelski dostop do interneta postavlja ob bok VDSL in ADSL2+. UPC Telemach bo za ta, »Maksi« paket zaračunaval 13.900 tolarjev, kar je primerljivo s cenami, ki jih xDSL operaterji zaračunavajo za pakete s hitrostjo 20/1 Mb/s. Vendar pa se pri Telemachu ne nameravajo ustaviti pri tej hitrosti, saj so že napovedali, da so pri preizkušanju sistema v Ljubljani dosegli hitrosti prenosa do 30 Mb/s, medtem ko je njihovo sestrsko podjetje UPC Austria že pričelo ponujati dostop s hitrostjo 100 Mb/s, kar je trenutno najvišja hitrost, ki ga omogočajo kabelska omrežja po standardu Eurodocsis.

Hkrati s predstavitvijo novega internetnega paketa so pri Telemachu predstavili tudi svoj varnostni paket UPC SmartGuard, ki ponuja razne zaščite (pred neželeno pošto, vohunskimi programi, virusi), požarni zid in starševski nadzor. SmartGuard je za naročnike paketa Maksi brezplačen, sicer pa stane 600 tolarjev.

www.telemach.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji