Objavljeno: 30.6.2009

TeleSiolovo kockanje

Leto je naokoli in spet se moram spotakniti ob SiOL, pardon, TeleSiOL ("TeleSiol" je izraz, ki ga je skoval Tomaž Kalin, nekoč predsednik in zdaj podpredsednik nadzornega sveta Telekoma Slovenije, ko je pred dobrimi petimi leti ostro kritiziral namero takratne uprave Telekoma Slovenije, da se SIOL spet vključi v matično družbo).

V začetku junija je namreč završalo, saj smo dočakali prvo pravo resno podražitev telekomunikacijskih storitev v zadnjem času - SiOL je podražil svojo IP televizijo SiOL TV. Oziroma, če sledimo njihovemu PRu - "Telekom Slovenije bo uporabnikom SiOL TV s prvim julijem letos ponudil prenovljeno in poglobljeno televizijsko izkušnjo." Jep, vse je v načinu predstavitve ...

V resnici pa bodo (če zgodbo skrajšam in zaokrožim) naročniki storitev SiOL TV iz osnovnega paketa Trio ob prehodu na cenovno enakovreden paket (30 EUR/mesec) izgubili možnost gledanja 16 (po mnenju SiOLa) manj gledanih programov, polna programska shema pa bo veljala desetaka več kot doslej. V resnici so, kar so na tiskovni konferenci tudi priznali, ugotovili, da potrebujejo višjo ceno, ker sedanji sistem ni več vzdržen. Verjetno res, podobno namreč že dalj časa razmišljajo tudi drugi konkurenti, medtem ko drugi kljub temu in še bolj zagreto tolčejo minus. Koliko časa še, bomo še videli.

Nadaljevanje in preostanek uvodnika v poletno številko Monitorja lahko preberete na sledeči povezavi:

http://www.monitor.si/clanek/telesiolovo-kockanje/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji