Objavljeno: 16.4.2012

Televizija tudi za iPade

Nizozemsko podjetje Trust je pripravilo nov dodatek za tablične računalnike Apple iPad, s katerim je mogoče spremljati digitalne TV in radijske programe. Izdelek z dolgim imenom Wireless TV & Radio for iPad priključimo na razširitveni vmesnik tablice, nanj pa nato priključimo še zunanjo anteno za sprejem digitalnih signalov. Anteni sta pravzaprav dve. Prenosna se priključi na sam dodatek, Trust pa prilaga še večjo in zmogljivejšo za rabo predvsem v zaprtih prostorih.

Wireless TV & Radio for iPad ima vgrajen lasten mini akumulator, ki ga napajamo prek USB vmesnika na navadnem računalniku ali zunanjem USB napajalniku. Na ta način ne krade dragocene energije sami tablici. Za uporabo dodatka Trust ponuja brezplačni program, ki je dosegljiv na App Storu, ta pa omogoča spremljanje TV in radijskih programov, lepo presenečenje pa je, da lahko programe tudi posnamemo in kasneje ponovno predvajamo.

Trust trdi, da je novi dodatek združljiv z vsemi prosto dostopnimi digitalnimi TV programi v Evropi, torej tudi v Sloveniji. Kodiranih programov pa seveda ni mogoče spremljati. Za uporabo je potrebno imeti iPad 2 ali pa najnovejši iPad tretje generacije, originalni iPad pa ima očitno preslaboten procesor, da bi zagotavljal zadovoljivo delovanje. Dodatek Wireless TV & Radio for iPad je že v prodaji, priporočena cena pa je 83,73EUR brez DDV.

http://www.trust.com/18410

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji