Objavljeno: 29.5.2012

Televizijsko obarvana številka revije Monitor

Nova številka revije je že naprodaj, v njej pa smo se posvetili čim boljšem ogledu športnih prenosov. V času pred evropskim prvenstvom v nogometu ter poletnih olimpijskih igrah se zanimanje za televizorje seveda poveča. Tako smo preizkusili velike in zmogljive televizorje, za tiste, ki bi radi še večjo sliko, pa tudi projektorje. Opisali smo tudi razlike v različnih tehnologijah, od klasičnih televizorjev LCD pa do takih, ki za osvetlitev uporabljajo tehnologijo LED, seveda pa smo se dotaknili tudi tehnologije plazme. Pišemo pa tudi o ogledu slike v treh dimenzijah.

Med resnejšimi temami omenimo pregled spletnih programov, ki so namenjeni malim podjetnikom, da čim laže prebrodijo vodenje knjig, računov, davkov in vsega ostalega, kar sodi zraven. O različnih oblačnih storitvah zadnje čase relativno veliko pišemo, tokrat smo preizkusili nekaj konkurenčnih ponudnikov oblačnega prostora za naše podatke.

Pri preizkusih smo se tokrat potrudili in v roke dobili ta trenutek najbolj zanimivo žepno napravo, Samsungov telefon Galaxy S3. Gre za zastavonošo v svetu Android telefonov, na katerega polaga korejsko podjetje velike upe. Na test smo dobili tudi najšibkejšo tablico iz Asusove družine Transformer, gre za model TF300.

Preizkusili smo tudi nekaj zanimivih novosti na področju fotografije, na eni strani Olympusov E-M5, ki združuje retro obliko z najnovejšo tehnologijo, na drugi pa Pentaxovo serijo Q, ki zares majhnemu ohišju dodaja izmenljive objektive.

Vedoželjnim priporočamo izredno izčrpen članek o tehnologijah, ki jih koristijo naši mobilni telefoni. V prvi vrsti seveda LTE ("4G"), pa tudi o kraticah kot so GSM, GPRS, 3G, HSUPA. Članek je izpod tipkovnice bivšega direktorja APEK in Direktorata za informacijsko družbo, Nikolaja Simiča.

V reviji pa se najde tudi veliko nasvetov, tokrat jih je največ za uporabnike Android telefonov. Objavljamo pa tudi obširen članek o tem, kako v digitalni dobi s pomočjo elektronskim založništvom splaviti knjigo. Kot vedno pa se v reviji najde še mnogo novic, preizkusov, mnenj in vsega ostalega. Prejšnja številka revije pa je sedaj na voljo v našem spletnem arhivu.

Novi Monitor lahko v grobem prelistate tukaj.

Lahko se seveda tudi naročite ali pa kupite le to številko.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji