Objavljeno: 29.4.2010

Tenis bo predvajan v 3D

Korporacija Panasonic sklenia partnerstvo s Francosko teniško zvezo (Fédération Française de Tennis, FFT) in TV-hišama Orange in Eurosport, ki bosta odprto teniško prvenstvo Francije, Roland Garros, prenašali v živo, v visokokakovostni 3D-sliki. To bo prvi večdnevni športni turnir v Evropi, ki se bo v živo prenašal v 3D.

Roland Garros, ki bo potekal med 23. majem in 6. junijem 2010, je eden najprestižnejših dogodkov na športnem koledarju in je teniški grand slam turnir z najširšim evropskim televizijskim občinstvom. Po vsej Evropi bo tokrat prvič mogoče doživeti turnir v 3D prikazu na izbranih prodajnih mestih, kjer se bo na televizijskem zaslonu poustvarilo poglobljeno doživetje pogleda ob igrišču. Vse tekme odprtega prvenstva v Franciji, ki bodo potekale na osrednjem igrišču Philippe Chatrier, se bodo snemale in prenašale v živo v 3D.

3D-vsebina, ki bo nastajala na prizorišču Roland Garrosa, se bo v živo prenašala preko ADSL in optične povezave operaterju Orange in njegovim naročnikom po vsej Franciji, na posebnem kanalu Orange TV. Poleg tega bo Orange, zahvaljujoč profesionalnim 3D-kamkorderjem Panasonic, posnel tudi zakulisje dogajanja v 3D-tehniki in pripravil posebna 3D-poročila s terena. Po snemanju bo posnet poseben dokumentarni 3D-film, ki bo predvajan na kanalu Orange TV.

Celoten turnir se bo v 3D-tehniki prenašal tudi v številne trgovine po Franciji. Eurosport bo prejel 3D-signal od kanala Orange in bo 3D-vsebino prenašal preko satelita v več kot 3.000 maloprodajnih trgovin v 58 evropskih državah z izjemo Francije. Vsebina bo prikazana na Panasonicovih 3D plazmatskih televizorjih VT20. Po vsej Evropi bodo uporabniki tokrat prvič imeli izjemno priložnost, da v času trajanja turnirja sočasno uživajo v prednostih 3D-tehnologije na prestižnem odprtem prvenstvu Francije.

www.panasonic.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji