Objavljeno: 14.4.2003

Terabitni usmerjevalniki Procket

Pred petimi leti ustanovljena ameriška družba Procket Networks je predstavila svoja prva izdelka - dva usmerjevalnika, ki delujeta s hitrostjo pretoka 1 Tb/s (10 na 12 bitov/s), namenjena pa sta za velike ponudnike telefonskih in spletnih storitev, za vladne organizacije in za druge, ki imajo potrebo za izjemnimi pretoki podatkov v omrežjih.

Doslej so v takih okoljih uporabljali opremo, ki omogoča pretoke do 1 Gb/s ali 10 Gb/s, kar je po mnenju drugih proizvajalcev popolnoma dovolj. S prvim izdelkom terabitne kapacitete pretoka je družba Procket Networks prehitela družbe Juniper Networks, Cisco Systems in druge vodilne družbe na tem tržišču. Usmerjevalniki Procket's Pro/8000 uporabljajo operacijski sistem, ki ga je razvil Tony Li, eden od ustanoviteljev družbe Procket, in je v preteklosti sodeloval tudi pri razvoju programske opreme za usmerjevalnike Cisco in za vrhunske usmerjevalnike družbe Juniper Networks.

Licenco za uporabo operacijskega sistema bodo lahko kupili tudi drugi proizvajalci. Usmerjevalnik Pro/8801 stane 65.000 dolarjev, model Pro/8812, ki bo na voljo sredi leta, pa bo stal 237.000 dolarjev. Glede na kapacitete pretoka naj bi bilo to od 30 do 65 odstotkov ceneje, kot oprema drugih proizvajalcev

http://www.procket.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji