Objavljeno: 16.5.2006

Test Web Designerja

Microsoft je predstavil brezplačno razvojno različico orodja Expression Web Designer za razvoj sletnih mest. Družina Expression je tako poleg že predstavljenih Interactive Designerja in Graphic Designerja dobila še tretjega člana. Vse izdaje so t. i. "community technology preview", končne različice pa lahko pričakujemo v začetku leta 2006, kmalu po prihodu Viste.

Microsoft z vsemi tremi orodji najbolj nagovarja uporabnike, ki so bili doslej Adobove stranke. Graphic Designer je namenjen delu z vektorsko in rastersko grafiko, torej meri na uporabnike PhotoShopa in Illustratorja. Interactive Designer pa je nekakšen nadomestek za Flash, saj lahko z njim izdelujemo bogato spletno vsebino z animacijami, 3D-predmeti, bogatim besedilom, zvokom in videom.

Expression Web Designer ni neposredni tekmec Dreamweaverja. Microsoft namreč prehaja iz enega spletnega orodja (FrontPage) na dva, poleg Web Designerja še na Office SharePoint Designer 2007, tako da se bo spletnega razvoja lotil kar iz dveh strani. Z Web Designerjem želi pripraviti spletno razvojno okolje, ki bo omogočalo sodelovanje oblikovalcev in programerjev, izdelavo standardnih spletnih strani, integracijo z ASP.NET 2.0 in podporo tehnologijam JavaScript, XML, XHTML in CSS.

Microsoft Expression Interactive Designer

Microsoft Expression Web Designer

http://www.microsoft.com/products/expression/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji