Objavljeno: 12.8.2008

ThinkPad W700 - prenosni rekorder

Podjetje Lenovo je predstavilo prenosnik ThinkPad W700, ki je brez dvoma daleč najzmogljivejši prenosnik v zgodovini tega proizvajalca, pa tudi eden najzmogljivejših ta hip na sploh. Prenosna delovna postaja je namenjena zahtevnim uporabnikom, ki upravljajo predvsem z večpredstavnimi vsebinami, zlasti digitalnimi fotografijami.

Osnova je Intelov procesor Core 2 Extreme s štirimi jedri, taktom 2,53 GHz in kar 12 MB velikim drugonivojskim pomnilnikom. Osnovni pomnilnik DDR3 je razširljiv tja do 8 GB, v prensonik pa lahko vgradimo kar tja do tri diske zmogljivosti 320 GB, kar je že blizu 1 TB pomnilniškega prostora v prenosnem računalniku. ThinkPad W700 ima tudi 17-palčni zaslon z ločljivostjo 1920 x 1200 pik, za grafiko pa skrbi najnovejša grafična kartica Nvidia Quadro FX. Od optičnih enot si je med drugim mogoče omisliti tudi zapisovalnik Blu-ray.

Med največje posebnosti sodi dodatek, ki ga lahko dokupimo in prenosnik spremeni v pravcato grafično postajo v pravem pomenu besede. Prenosnik ima lahko namreč vgrajeno grafično tablico, ki leži poleg krmilne plošče, na njej pa lahko rišemo s posebnim peresom. Da bi bila mera popolna je na voljo dodatek, s katerim lahko kalibriramo barve na zaslonu. Novinec bo na voljo septembra, cena pa se bo pričela nekaj pod 3.000 dolarji.

http://www.lenovo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji