Objavljeno: 24.6.2009

Tipkovnica s tipkami OLED

OLED-zasloni ne postajajo le vse večji, dobivajo pomembne primere raznovrstne uporabe. Pri podjetju OCZ so se namreč odločili vgraditi par OLED-zaslončkov kar na svojo vrhunsko tipkovnico Sabre.

Tipkovnica OCZ Sabre je namenjena predvsem igričarjem, opremljena pa je z devetimi tipkami, pravzaprav zaslončki OLED, katerih funkcije so seveda programabilne in tako uporabniku pomagajo ne le pri igri, temveč tudi pri resnem delu, deskanju po spletu, pošiljanju elektronske pošte ... OLED-tipke namreč lahko uporabnik programira tako, da mu ob posameznem opravilu prikažejo različne ikone (majhne sličice) z ustreznimi bližnjicami do ukazov ali opravil. V ta namen je tipkovnica opremljena s 128 MB pomnilnika, na računalnik pa jo povežemo preko vmesnika USB.

Tovarniški preizkusi so pokazali, da OLED-tipke niso nič manj zmogljive od klasičnih in bodo prav tako zdržale milijon pritiskov s strani uporabnika, oziroma 40.000 delovnih ur (kar je preračunano v neprestano delovanje dobrih 4,5 let). Prodajalci bodo za inovativno tipkovnico želeli preračunanih 185 evrov.

www.ocztechnology.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji