Objavljeno: 21.9.2011

Tiskalnik, ki je nekoliko drugačen

Priznati je treba, da so danes tiskalniki ena od tistih računalniških komponent, ki pritegne zelo malo pozornosti. Proizvajalci so v zadnjih letih vanje vgradili cel niz novosti, kot so brezžični vmesniki, pa bralniki pomnilniških kartic in zasloni na dotik za upravljanje in predogled slik. Kljub temu vse te novosti niso bile dovolj, da bi pritegnile več kot skromno pozornost.

Majhno oblikovalsko podjetje Artefact iz Seattla meni, da so ravno take okoliščine odlična podlaga za inovacije in drugačne pristope. Nastal je izjemno lepo oblikovan in po funkcionalnosti precej drugačen konceptni tiskalnik, ki bi ga glede oblike prej pripisali kakemu Applu.

Inovacija je v temu, da celotno zgornjo površino krasi velik zaslon občutljiv na dotik, izposojen kar pri tablicah, na katerega lahko prek brezžične povezave na preprost način pretočimo fotografije iz digitalnih fotoaparatov, telefonov ali tablic. Slike lahko pregledujemo, retuširamo in ko smo zadovoljni z opravljenim s preprosto kretnjo navzdol po zaslonu tudi natisnemo. Celotna uporabniška izkušnja je torej precej podobna temu, kar danes srečamo na tabličnih računalnikih in zato zanimiva, a hkrati preprosta.

Artefact pravi, da so pri snovanju upoštevali današnje tehnologije, vendar prototip v resnici ni nedelujoč, čeprav ne izključujejo možnosti, da bi ga kot koncept in obliko ponudili dobremu ponudniku, ki bi poskrbel za produktizacijo in kasnejšo proizvodnjo.

http://www.artefactgroup.com/#/content/swyp

SWYP: See What You Print from Artefact on Vimeo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji