Objavljeno: 11.3.2004

Tiskalniške novosti iz hiše Lexmark

Lexmark je predstavil novo družino barvnih brizgalnih tiskalnikov in večfunkcijskih naprav, obenem pa tudi najmanjši barvni laser. Lexmark je v pravkar predstavljenih napravah uporabil novo tehnologijo brizganja črnila, ki prinaša še kakovostnejše tiskanje fotografij in hitrejši izpis tako črno-belih kot barvnih strani. Za novo tehnologijo brizganja so Lexmarkovi strokovnjaki uporabili sistem šestih barv, ki klasičnim barvilom dodaja še pigmentna. Slednja prinašajo boljšo obstojnost natisnjenih dokumentov, saj niso topna v vodi, pod vplivom UV svetlobe pa ne zbledijo.

Prva novost je večfunkcijska naprava X5250, ki zmore v minuti natisniti do 14 barvnih ali 20 črno-belih strani A4. Vgrajeni 48-bitni ploski barvni optični bralnik omogoča tudi hitro kopiranje tako barvnih kot črno-belih dokumentov. Sledi večfunkcijska naprava F4270, ki ob tiskanju, kopiranju in optičnem branju omogoča še faksiranje. S hitrostjo tiskanja 19 črno-belih ali 10 barvnih strani na minuto, bo dovolj hitra tudi za zahtevnejše delovne skupine. Priložena je tudi telefonska slušalka, tako je F470 mogoče uporabljati kot edini telefon v podjetju.

Prvi brizgalni tiskalnik z novo Lexmarkovo tehnologijo nosi oznako Z815, namenjen pa je zlasti tiskanju fotografij in barvnih dokumentov. Med značilnosti sodijo možnostjo tiskanja brez robov in povečana natančnost (kapljice črnila so velike le 3 pikolitre).

Ob predstavitvi novih barvnih brizgalnikov je Lemxmark predstavil tudi svoj doslej najmanjši barvni laserski tiskalnik, namenjen osebni rabi in uporabi v manjših delovnih skupinah, saj stane v osnovni izvedbi le 700 dolarjev (cena v ZDA). Tiskalnik zmore natisni do 8 barvnih in 30 črno-belih strani na minuto, vsebuje 54 MB velik pomnilnik, ločljivost tiska pa je 1200 pik na palec (2400 IQ). V osnovi nudi prostor za 530 listov, kar lahko razširimo z dodatnimi predali na 780 listov. Na voljo je tudi omrežna različica, ki stane 1.000 dolarjev.

http://www.lexmark.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji