Objavljeno: 5.5.2002

Tivoli z obsežnimi novostmi

IBM-ovo hčerinsko podjetje Tivoli je najavilo širok spekter novosti v svoji ponudbi, saj je novih izdelkov kar 30. Z njimi želi Tivoli utrditi svoj položaj kot vodilni ponudnik nadzorniških rešitev za računalniške sisteme. Z novimi orodji naj bi predvsem odgovornim dali odgovor, kako zagotoviti nemoteno delovanje sistemov in s tem neposredno vplivati na učinkovitost poslovanja. Pri Tivoliju temu konceptu pravijo vpliv nadzora na poslovanje (business impact management), zanj pa je značilno predvsem preventivno načrtovanje - sistemi naj omogočajo zgodnje zaznavanje potencialnih napak, ki se jih da odpraviti preden se dejansko zgodijo. Izziv je zelo zahteven zlasti zato, ker Tivoli s svojimi rešitvami upravlja rešitve različnih ponudnikov, seveda pa se še posebej dobro znajde z izdelki družbe IBM.

Prva novost je IBM Tivoli Service Level Advisor, ki s pomočjo posebnih algoritmov lahko predvidi izpade sistemov, ki so posledica preobremenjenosti, ozkih grl in drugih težav v delovanju sistemov. Tivoli Enterprise Data Warehouse je podatkovno skladišče, ki lahko hrani podatke za potrebe nadzora iz različnih virov, rešitev pa sloni na tehnologiji baze DB2. IBM Directory Server 4.1 je imeniški strežnik, ki sloni na protokolu LDAP in različne programske pakete, uporabnike in sisteme združuje v celovit, povezan sistem. Povrh vsega je brezplačen za uporabnike drugih izdelkov družbe Tivoli.

IBM Tivoli Switch Analyzer je namenjen samodejni diagnostiki omrežnih stikal Layer-2, s ciljem zagotavljanja nemotenega delovanja. Za lažje nadzorovanje omrežij pa je zdaj paket NetView mogoče vgraditi v nadzorniško konzolo Tivoli Enterprise Console. IBM Tivoli Storage Manager 5.1 vključuje po novem nova orodja za hitro povrnitev iz katastrofalnih napak in možnost izdlave natančnega načrta, kako ravnati in katere postopke uporabljati v takih primerih. Brezplačen je tudi IBM Tivoli Privacy Wizard, ki lahko iz pravil podjetij glede zasebnosti in varnosti podatke generira elektronska pravila in postopke za prihajajoči Tivolijev strežnik za nadzor zasebnosti ali pa jih izvozi kot komplet pravil za sisteme, kot je P3P.

http://www.ibm.com

http://www.tivoli.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji