Objavljeno: 5.7.2002

Toshiba e740 -- vrhunski PocketPC

Podjetje Toshiba s hitrimi predstavitvami novih modelov ročnih računalnikov dokazuje, da so se tega novega segmenta lotili sistematično in agresivno. Po dveh novih modelih v letošnjem letu je na vrsto prišel še najzmogljivejši Toshiba PocketPC e740. V primerjavi z vsemi tekmeci na trgu se novinec loči zlasti po temu, da ima ročni računalnik že v osnovi vgrajen brezžični omrežni vmesnik ethernet, skladen s standardi IEEE 802.11b in Wi-Fi. S tem postaja novi model e740 prvi ročni računalnik, ki je namenjen zlasti za poslovno rabo v brezžičnih lokalnih omrežjih, kjer lahko podatke prenaša s hitrostjo do 11 Mb/s.

Novi modeli e740 je hkrati tudi prvi Toshibin izdelek, ki uporablja nov procesor Intel PXA250 s taktom 400 MHz, ki nadomešča dosedanje različice StrongArm s taktom 206 MHz. Ročni računalnik ima vgrajen tudi 64 MB RAM, 32 MB ROM in kar dve pomnilniški enoti - za kartice CompactFlash in SD Card. Zaslon ima diagonalo 3,5 palcev in ločljivost 240 x 320 pik, vse skupaj pa napaja zmogljiv litijev akumulator. Kljub vsem tem zanimivim lastnostim računalnik tehta le 180 gramov.

Toshiba v ZDA za novi model e740 zahteva 600 dolarjev, kar je zelo konkurenčna cena glede na nekatere tekmece. Za 150 dolarjev si je moč omsiliti še razširitveno kartico SD z vmesnikom bluetooth, tako da lahko uporabimo tudi drugi tip brezžične komunikacije, recimo za povezavo s telefoni. Za 100 dolarjev je na voljo tudi zanimiv dodatek, ki omogoča, da na ročni računalnik priključimo navaden monitor ali projektor, prek vmesnika USB pa tudi navadno računalniško tipkovnico in s tem žepno napravo uporabimo kot priročni predvajalnik za predstavitve.

http://www.toshiba.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji