Objavljeno: 6.5.2002

Toshibine novosti pri prenosnikih

Toshiba je predstavila niz novih prenosnikov, s katerimi želi narediti korak pred tekmecih na najbolj zanimivih tržnih segmentih - cenejših in ultra lahkih prenosnikih. Prva novost je rahlo posodobljeni model Portege 4010, ki je na voljo odslej s Pentiumom III-M ULV s taktom 933 MHz. Računalnik ima 256 Mb velik pomnilnik, 30 GB velik disk, 12,1-palčni zaslon in za ta velikostni razred še vedno presenečenje - vgrajeno izmenljivo enoto DVD-ROM. Omeniti velja, da sta poleg številnih vmesnikov vgrajena tudi bluetooth in Wi-Fi. Cena prenosnika se prične v ZDA pri približno 2.200 dolarjih.

Po dolgem premoru so pri Toshibi prenovili tudi miniaturne prenosnike z imenom Libretto. Nova generacija z oznako L5 ima vgrajen procesor Transmeta Crusoe TM5800 s taktom 800 MHz, 256 MB velik pomnilnik, 20 GB velik disk, omrežni vmesnik in enoto za kartice SD Card. V majhnem ohišju so našli prostor za kar 10-palčni zaslon formata 16:9 z ločljivostjo 1280 x 600 pik. Na voljo sta dve izvedbi, od katerih ima dražja vgrajen tudi brezžični omrežni vmesnik Wi-Fi. Za zdaj bo na prodaj samo na Japonskem.

Za tiste, ki želijo razmeroma poceni prenosnik, vendar ne na račun opremljenosti, Toshiba ponuja novi Satellite 1200. Prenosnik stane 1.200 dolarjev, za ta denar pa kupec dobi procesor Intel Celeron s taktom 1,2 GHz, 256 MB velik pomnilnik, 20 GB disk, enoto DVD-ROM (na željo tudi CD-RW ali kombinirano enoto) in 14,1 palčni zaslon. . Največja posebnost v tem cenovnem razredu pa je brez dvoma podatek, da ima Satellite 1200 vgrajen brezžični omrežni vmesnik Wi-Fi (802.11b), kar je bilo doslej rezervirano predvsem za znatno dražje modele.

http://www.toshiba-europe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji