Objavljeno: 4.9.2012

Toshibini hibridi in ultrabooki

V pripravi na prihod okolja Windows 8 so se zganili tudi pri Toshibi. V očitno najbolj vroči kategoriji prihodnjih prenosnikov ta hip, hibridov, ki združujejo prenosnik in tablico v enem, so prikazalo najnovejši izdelek, ki nosi oznako Satellite U925t.

Gre za na oko zelo prijeten prenosnik, ki ima tako imenovano "izvlečno" (slide-out) tipkovnico, ki lahko počiva pod prenosnikom, ali pa jo izvlečemo izpod njega in uporabimo kot pomožno vnosno napravo. Zaslon lahko poleg tega nagnemo pod določenim kotom in celoto spremenimo v domala običajen prenosnik.

Računalnik ima 12,5-palčni zaslon s tehnologijo IPS in steklom Gorilla Glass, kar je med največjimi v tej nastajajoči kategoriji prenosnih naprav. Toshiba ni varčevala pri ostali elektroniki, saj v paketu dobimo še procesor Intel Core i5 (Ivy Bridge), 128 GB veliko enoto SSD, vmesnike USB 3.0, WiDi (brezžični prikaz slike na združljivem televizorju), HDMI, NFC in GPS. Celota sicer z debelino okoli 2 cm in težo 1,4 kg ni med najlažjimi tablicami, je pa zato povsem soliden hibridni ultrabook. V prodaji bo oktobra.

Za tiste, ki želijo bolj klasičen ultrabook, morda tudi z občutno večjim zaslonom, bodo lahko od oktobra posegli po modelu Satellite S955. Gre za prenosnik s 15,6-palčnim zaslonom in ločljivostjo 1366 x 768 pik, izbiro med procesorji Intel Core i5 ali AMD A8 APU, 8 GB RAM, 750 GB diskom, vgrajeno enoto DVD, vmesniki USB 3.0 in izhodom HDMI. Seveda z okoljem Windows 8 in menda zelo privlačno ceno.

http://www.toshiba.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji