Objavljeno: 10.6.2009

Toshibini novi Satelliti

Pri Toshibi so razkrili kar štiri nove prenosnike iz družine Satellite, ki jih odlikuje dobro razmerje med ceno in zmogljivostmi, novinci pa se lahko pohvalijo s precej lastnostmi, ki smo jih bili doslej deležni le v višjih cenovnih razredih. Vsem prenosnikom je skupna ustreznost strogemu energijskemu standardu Energy Star 5.0, ki bo stopil v veljavo šele konec poletja, novi Satelliti pa bodo na voljo konec poletja ozr. jeseni.

Satelliti veljajo za prenosnike, namenjene uporabnikom, katerim sta pomembna stil in vrednost. Oblikovalci so se tokrat res potrudili in ustvarili tanke valovite linije, ki jih še nadgradi kakovostna sestava ohišja. K povprečni uporabi usmerjena serija L se lahko pohvali še s kopico večpredstavnostnih funkcij in hitrih gumbov.

Satellite L500 premore 15,6-palčni zaslon visoke ločljivosti (ločljivost 1.366 x 768 pik), model Satellite L550 pa je opremljen s 17,3-palčnim zaslonom ločljivosti 1.600 x 900 pik ter tehnologijo varčne osvetlitve LED. Povezljivost obeh naprav omogoča vgrajeni brezžični vmesnik WLAN (podpira draft-N standard), ki skupaj s tehnologijo Bluetooth® 2.1 + EDR in hitrim mrežnim vmesnikom (10/100 Mb/s) skrbi za neprekinjeno povezavo. Novost je funkcija Toshiba ConfigFree, ki uporabniku omogoča napredno konfiguracijo spletnega dostopa, saj ta posameznim omrežjem ozr. vrstam omrežij določi različna povezljivostna pravila. Čeprav spadata v splošni tržni segment, kjer je prednjači predvsem osnovna cena, sta prenosnika Satellite L500 in Satellite L550 opremljena s številnimi različnimi vmesniki - prisotni so HDMI, e-SATA, več USB-jev, med opremo pa najdemo tudi spletno kamero (podpira Toshibino programsko opremo za prepoznavanje obrazov za preprosto prijavo v programe, ki so zaščiteni z geslom) ter bralnik pomnilniških kartic. Novi Satelliti bodo na voljo tako z AMD-jevimi kot tudi Intelovimi enojedrnimi ali dvojedrnimi procesorji, vanje pa bo moč vgraditi do 500 GB trdega diska.

Za pravega multimedijskega mojstra pa velja 16-palčni prenosnik Satellite A500. Z zasnovo, ki omogoča preprosto opravljanje današnjih zahtevnih opravil večpredstavnosti in razvedrila, ima prenosnik Satellite A500 celo serijo kakovostnih funkcij zvoka in videa. Zaslon visoke ločljivosti Toshiba TruBrite z razmerjem stranic 16 : 9 (1.366 x 768 pik) v sodelovanju z Vgrajeno TV-kartico, ki sprejema tako analogne kot tudi digitalne programe prek digitalne prizemne televizije (DVB-T), tako postreže z obilo možnostmi videofilom, všeč pa bo tudi glasbeno usmerjenim uporabnikom - zanje skrbi par stereo zvočnikov proizvajalca Harman Kardon. Za grafične naloge skrbi ATI-jev Mobility Radeon HD. Toshiba bo kupcem ponudila dve različici A500: ena ima masko zaslona LCD, skupaj s tečaji in obrobo v srebrni barvi. Bolj prefinjena in privlačna pa je vrhunska različica, ki prinaša t. i. zaslon od roba do roba (ang. Flush Screen) s stekleno masko, obroba in tečaji pa so iz kroma, kar pripomore k elegantnejšemu videzu. Z osvetljeno tipkovnico s ploščatimi tipkami z matiranim črnim premazom utegne Satellite A500 postati pojem elegance v svetu prenosnikov. Prenosnik Satellite A500 bo moč upravljati z daljinskim upravljalnikom, ki ga običajno uporabljamo za druge naprave uporabne elektronike, na primer televizorje. Toshiba je namreč prvi izdelovalec, ki specifikacijo CEC za HDMI uvaja v svoje prenosne računalnike.

Najmanjši izmed novincev je 13,3-palčni prenosnik Satellite U500. Je kompaktne in lahke oblike, tehta pa 2,15 kg ob dimenzijah 32 x 23 x 3 cm. Prenosnik Satellite U500 bo na voljo s procesorji Intel do Core 2 Duo in pomnilnikom do 8 GB DDR. Inženirji so vanj uspeli vgraditi tudi ATI Mobility Radeon HD 4570 grafično kartico s 512 MB lastnega pomnilnika DDR3 VRAM.

www.toshiba.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji