Objavljeno: 23.7.2010

Toshibinih 25 let

Od predstavitve prvega Toshibinega prenosnega računalnika mineva že 25. Ob tej priložnosti smo se udeležili predstavitve treh novih prenosnih računalnikov in sicer Portege R700, Libretto W100 ter AC100.

Toshiba Portege R700 je naslednik uspešnega modela Portege R600. Novosti je kar precej, ena izmed njih je nekoliko večji zaslon, ki meri 13,3 palcev, inženirjem pa je uspelo tudi še nekoliko zmanjšati višino prenosnika iz predhodnih 19,5 na 16,8 milimetra. Višina še vedno zadostuje za vgrajeno optično enoto. Teža se je nekoliko povečala, a R700 še vedno ostaja eden izmed najlažjih prenosnikov. Na voljo bo pestra izbira Intelovih Core procesorjev in diskov, vključno z modeli SSD.

O prenosniku Libretto W100 smo med novicami že poročali, tokrat pa smo imeli tudi priložnost preizkusiti delovanje. Naj spomnimo, da gre za prvi prenosnik, ki ima namesto tipkovnice vgrajen še en na dotik občutljiv zaslon. Oba zaslona sta 7 palčna zaslona in seveda omogočata »večprstno dotikanje«. Vgrajen je procesor Intel Pentium U5400, 2GB pomnilnika ter 62GB SSD pogon. Naložen je nekoliko prirejen operacijski sistem Windows 7, ki omogoča precej zanimivo oz. zabavno premikanje aplikacij z enega na drug zaslon, branje elektronskih knjig na obeh zaslonih in podobno. Za vnos besedil lahko izbiramo med različnimi navideznimi tipkovnicami, ki se presenetljivo dobro obnesejo. Ob vsakem pritisku računalnik rahlo zavibrira, hkrati pa preko slovarjev sproti pregleduje oz. popravlja vnos.

Toshiba AC100 je novost med mini prenosniki, netbooki. Uporablja operacijski sistem Android, poganja pa ga mobilni procesor NVIDIA Tegra 250, ki temelji na arhitekturi ARM. Opremljen je z 10,1 palčnim zaslonom, najbolj opazna posebnost pa je dobra avtonomija akumulatorja, saj računalnik zdrži v pripravljenosti kar sedem dni. Za preklop v polno obratovanje potrebuje slabo sekundo. V stanju pripravljenosti lahko ves čas pregleduje poštni predal in nas ob prihodu pošte obvesti z dodatnimi LEDicami, ki so ob straneh računalnika.

Vsi izdelki naj bi bili na naših policah nekje v začetku septembra.

www.toshiba.eu

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji