Objavljeno: 8.6.2009

Tovornjakarji s svojim nüvijem

Pri Garminu so po poplavi cestnih navigatorjev oblikovali GPS navigacijsko napravo, ki je namenjena izključno voznikom tovornih vozil na dolge razdalje in dostavnih vozil. Posebnost navigatorja Garmin nüvi 465T, je vsebnost podatkov o ozkih ulicah in nizkih mostovih, ki se jim želijo omenjeni vozniki vedno znova izogniti.

Novi nüvi 465T cestni navigator podpira raznovrstne profile za tovorna vozila, napredno načrtovanje ter vodenje poti za ceste z omejitvami za tovorna vozila kot so višina, širina, dolžina in teža. Voznik tovornega vozila preprosto vnese dimenzije tovornega vozila in omejitve tovora, nüvi 465T pa potem prilagodi načrtovano pot glede na prilagojeni profil tovornega vozila in dostopnih podatkov kartografije.

Nüvi 465T je opremljen še z opozorili za prometne informacije in obvešča voznike o prometnih zastojih ter delu na cestah tako, da se lahko izognejo kateremukoli pripetljaju na poti. Prikazuje opozorila kot so ostri zavoji, strmine, ožine idr. Prikaz pravega voznega pasu je v pomoč voznikom pri izbiri voznega pasu in prikaz križišča pokaže kateri prometni znak je potrebno iskati. Nüvi 465T je sicer tipičen Garminov navigator s 4,3-palčnim zaslonom, prednaložen s kartografijo Velike Britanije in Evrope ponuja 3D pogled in prikazuje omejitev hitrosti za večino večjih cest za motorna vozila. Pri Garminu so za napravo, ki v Slovenijo prihaja jeseni, že razkrili priporočeno prodajno ceno – tovornjakarji bodo za pametnega digitalnega sopotnika morali odšteti 419 evrov.

www.garmin.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji