Objavljeno: 12.3.2003

Trend Micro tudi v boju proti nezaželeni pošti

Podjetje Trend Micro, ki sicer razvija orodja za boj proti računalniškim virusom, je predstavilo rešitev za filtriranje nezaželene elektronske pošte. Pri Trend Micru so namreč prepričani, da je boj proti nezaželeni elektronski pošti učinkovit le, če ga vršimo na istem mestu, kjer pazimo tudi na viruse - tipično na internetnih prehodih.

Izdelek z imenom Spam Prevention Service (SPS) so razvili skupaj z družbo Postini, uporablja pa novo hevristično metodo za iskanje nezaželene pošte, za katero trdijo, da je zelo natančna in dela malo napak. Trend Micro obljublja očiščenje okoli 90 do 95% nezaželen pošte z zanesljivostjo 1 proti 80.000, kar je zelo hrabra izjava. Sistem SPS vsako elektronsko sporočilo analizira in ga v izloči, če sodi v eno od petih kategorij - spolno eksplicitna sporočila, sporočila s sovražno vsebino, ponudbe za hitro obogatitev, množična pisma in reklamna sporočila. Poleg osnovnega algoritma lahko podjetja sama določijo natančnejša pravila, s katerimi se borijo proti temu pojavu.

Po analizi družbe Gartner Group danes ponekod že polovico prejete elektronske pošte v podjetjih lahko označimo kot nezaželeno. Proti temu pojavu se je težko braniti, saj v isti sapi ne smemo kratiti pravic posameznikov, še manj pa je zaželeno odstranjevanje pošte, ki je sicer povsem legalna. Proizvajalci se tega lotevajo z različnih zornih kotov, vendar so za zdaj rezultati le delno učinkoviti.

Trend Micro trdi, da se njihov izdelek obnaša podobno kot protivirusni programi, kar pomeni, da se zna samodejno posodabljati z novimi definicijami in algoritmi proti nezaželeni pošti. SPS bo na voljo kot samostojen izdelek, mogoče pa ga bo kupiti tudi kot dodatek za obstoječe protivirusne programe. Cena izdelka znaša med 4 in 30 dolarji na uporabnika letno, deluje pa za zdaj le v operacijskem sistemu Sun Solaris. Kmalu pa bosta sledili še različici za okolji Windows in Linux.

http://www.trendmicro.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji