Objavljeno: 13.3.2009

Tretja generacija iPhonov?

Apple je medije pozval na predstavitev nove različice programske opreme iPhone 3.0, s čemer so namignili, da lahko v začetku poletja pričakujemo tudi tretjo generacijo priljubljenega telefona. Najava nove različice kompleta programske opreme, ki temelji na prilagojeni različici operacijskega sistema Mac OS X, prihaja skoraj natanko leto dni za prikazom druge generacije in v podobnem razmaku, kot je bila prikazan prvi telefon, Apple pa je znan po tem, da ima rad redne intervale med generacijami izdelkov. Nova programska oprema naj bi bila namenjena vsem generacijam telefonov.

Javnosti bo med drugim prikazan predogled razvojnih orodij, s čimer želijo predvsem spodbuditi razvijalce k razvoju novih zmožnosti. Te za zdaj uradno ostajajo še skrivnost, je pa najava sprožila plaz bolj ali manj kvalificiranih ugibanj. iPhone 3.0 naj bi končno dobil orodje za rezanje in lepljenje podatkov (cut and paste), v pripravi pa naj bi bilo tudi resnično izvajanje programov v ozadju (čeprav menda le za novo strojno opremo, torej ne za dosedanje uporabnike). Med najbolj zanimivimi govoricami je podatek, da se Apple vse bolj usmerja k zvoku kot uporabniškemu vmesniku, kar so nedavno pokazali z novim predvajalnikom Apple iPod Shuffle.

Uporabniki navijajo za boljšo podporo za snemanja video posnetkov in navigacijo z najavo smeri v križiščih, kar manjka v dosedanjih generacijah. Sodeč po virih blizu podjetja je kar nekaj možnosti, da bi Apple v novi telefon vgradil podporo za Adobe Flash, ki predstavlja skoraj standard za interaktivne spletne strani. V pripravi je tudi novo orodje za globalno iskanje podatkov po vseh virih v telefonu, iPhone pa naj bi dobil tudi potisno (push) tehnologijo za prenos podatkov (elektronska pošta, trenutna sporočila), tudi v primeru, če odjemalci niso zagnani na telefonu.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji