Objavljeno: 25.9.2008

Tretja generacija tehnologije Intel vPro

Podjetje Intel je predstavilo tretjo generacijo zbirke tehnologij za poslovne namizne računalnike Intel vPro, ki poleg ostalih funkcij izboljšuje računalniško varnost in zmanjšuje čas ter stroške vzdrževanja. Nova tehnologija Intel vPro za namizne računalnike prav tako odpira vrata za nove modele virtualiziranih osebnih računalnikov in izdelkov, zasnovanih za posebne potrebe malih podjetij.

Nova tehnologija Intel vPro (prej pod razvojnim imenom McCreary) združuje energijsko učinkovite štiri- in dvojedrne procesorje Intel Core z novim naborom čipov Intel Q45 Express Chipset in omrežnim vmesnikom Intel 8256LM Gigabit Network Connectionl, ki nudi tehnologijo Intel Active Management 2.0.

Med tehnološkimi inovacijami za poslovna okolja nova različica prvič prinaša funkcije za razširitev varovanja in upravljanja osebnih računalnikov prek poslovne požarne pregrade. Z novo funkcijo Remote Alert lahko osebni računalniki, ki zaznajo simptome izven določenih parametrov (tudi ko so ugasnjeni), sami "zaprosijo" za pomoč. Z uporabo funkcije Remote Scheduled Maintenance lahko IT upravitelji določijo, da se računalniki samodejno povežejo s programom za vzdrževanje.

Ob omenjenih novostih prinaša Intelova tehnologija tudi izboljšano varnost. Funkcija Access Monitor celoviteje in bolj varno spremlja delo IT strokovnjakov na sistemih, s čimer še bolje preprečuje potencialne interne vdore. Platforma prav tako nudi prvo vgradno tehnologijo za overovljanje uporabnikov s tehnologijo Microsoft Network Access Protection (NAP) za oddaljeno upravljanje sistemov Intel vPro.

Intel je prvič prilagodil tehnologijo Intel vPro tudi posebnim potrebam malih podjetij, katerih sisteme najpogosteje upravlja nekdo brez računalniškega znanja. Funkcija Intel IT Director, zasnovana za podjetja z manj kot 25 prenosnimi in namiznimi računalniki, nudi uporabniku prijazno upravljavsko ploščo, ki nudi informacije o ključnih nastavitvah in zdravju, možnost blokiranja povezav s tveganimi napravami USB ter varnostno kopiranje, ki omogoča nadaljevanje dela tudi po odpovedi trdega diska.

Malim podjetjem, ki občasno potrebujejo takojšnjo pomoč pri osebnih računalnikih, je namenjena funkcija Intel Remote PC Assist Technology, ki povezuje podjetja s ponudniki storitev. Ti lahko priskočijo na pomoč, če uporabnik vtipka posebno zaporedje znakov, pri čemer lahko izkoristijo vse varnostne in upravljavske funkcije. Storitve podpore bo Intel s partnerji sprva ponudil le v ZDA.

Nazadnje je tu še tehnologij Dynamic Virtual Client, ki skupaj s tehnologijo Intel vPro omogoča centralizacijo podatkovne varnosti in upravljanje aplikacij na strežniku ter "pretakanje" aplikacij na namizja na zahtevo, kjer delujejo s pomočjo procesorskih zmogljivosti računalnika. Na ta način DVC ohranja mobilnost uporabnikov, poenostavi upravljanje informacijskih tehnologij, okrepi varnost in, v nasprotju z modeli tankih odjemalcev, ne preobremeni podatkovnega centra. Izdelke in programe DVC, ki izkoriščajo prednosti tehnologije Intel vPro, so že najavila podjetja Citrix, Lenovo in Microsoft.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji