Objavljeno: 20.3.2012

Trije milijoni v treh dneh

Kdor misli, da je Apple s prejšnjimi različicami tablic požel vse rekorde, se očitno moti. Apple je uspel v treh dneh prodati kar tri milijone novih iPadov tretje generacije. K temu je še najbolj prispevala boljša založenost trgovin, saj se je na tokratni začetek prodaje Apple očitno bolje pripravil. iPad je tudi že od začetka na voljo v desetih državah, dodatnih 14 pa pride na vrsto v naslednjih tednih.

Sočasno v javnosti tudi odmeva najava družbe Apple, da ima družba že skoraj 100 milijard (natančneje - 98, milijarda gor ali dol) dolarjev gotovinskih rezerv. Zato je podjetje napovedalo odkup lastnih delnic v vrednosti kar 10 milijard dolarjev, ki se bo začel septembra in naj bi trajal naslednja tri leta.

Cilj te poteze je nevtralizirati vpliv razvodenenja in unovčevanja opcij, ki jih imajo zaposleni v lasti. Na to potezo so že dolgo čakali številni vlagatelji, saj pomeni priložnost za lep zaslužek. Mimogrede, v zadnjih dveh dneh je vrednost delnic družbe Apple dvakrat presegla novo rekordno vrednost 600 dolarjev na delnico. Steve Wozniak in nekateri analitiki menijo, da Apple lahko doseže in preseže celo astronomsko vrednost delnic 1.000 dolarjev.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji