Objavljeno: 2.10.2003

Trije novi Palmi

Družba PalmOne je po pričakovanju predstavila tri nove ročne računalnike, s katerimi želijo nadaljevati pozitivni trenutek v prodaji, ki ga doživlja družba v zadnjih mesecih. Prva novost je model Zire 21, nadomestilo za dosedanji najmanjši model, ki ga PalmOne namerava še naprej prodajati po ceni 100 dolarjev. V primerjavi s prvotnim modelom Zire ima novinec štirikrat večji osnovni pomnilnik (8 MB), hitrejši procesor (Texas Instruments OMAP, 126 MHz) in bogatejšo programsko opremo. Poleg operacijskega sistema PalmOS 5.2.1 je priložen CD z novo različico programov Software Essentials, s katerimi uporabnik lahko dopolni osnovni nabor beležke, koledarja in imenika. Tako kot večji modeli Tungsten, tudi Zire 21 uporablja za vnos črk sistem Grafitti 2. Žal ima tudi novi model še vedno sivinski zaslon brez zadenjske osvetlitve, kar je morda največja omejitev sistema.

Naslednja novost je model Tungsten E, ki je najcenejši model z barvnim zaslonom, stane pa 200 dolarjev. Pohvali se lahko s 32 MB RAM, zaslonom z ločljivostjo 320 x 320 pik in enakim procesorjem kot v modelu Zire 21. Od drugih modelov se lahko pohvali s tankim in elegantnim ohišjem, vgrajen pa je tudi večpredstavni predvajalnik. Z vsebino in dimenzijami pri družbi PalmOne novi model Tungsten E pozicionirajo kot idealno nadomestilo za nekoč izredno priljubljen model Palm V.

Tretja novost pa je najzmogljivejši Palmov ročni računalnik doslej. Tungsten T3 predstavlja tretjo iteracijo tega modela, zanimivo pa je, da bo PalmOne ob njemu še vedno prodajal tudi dosedanji model Tungsten T2. Novinca poganja procesor Intel XScale s taktom 400 MHz, vgrajenih ima kar 64 MB RAM in predvsem zaslon z ločljivostjo kar 320 x 480 pik, pri čemer ga lahko uporabljamo tako v vodoravni, kot navpični smeri, saj operacijski sistem prvič sistemsko podpira oba načina delovanja. Vgrajen je tudi vmesnik bluetooth, za razširitve pa je na voljo enota za kartice MMC / SD Card. Nekoliko so prenovili tudi vgrajene programe. Cena tega modela je 400 dolarjev, medtem ko so ceno modela Tungsten T2 znižali na 330 dolarjev.

http://www.palmone.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji