Objavljeno: 19.8.2024 07:00

Trik v registru za enoletno pomilostitev uBlock Origina

Google se na vse kriplje trudi otežiti ali celo pohabiti blokiranje oglasov, kar bo udejanjil z ukinitvijo platforme Manifest v2. Njena naslednica Manifest v3 nudi precej manj nadzora vtičnikom, saj ima v številnih primerih sedaj končno besedo brskalnikov pogon. Eden izmed vtičnikov, ki ima s tem težave, ker se ne želi ukloniti, je uBlock Origin.

Firefox je konkurenčni brskalnik, ki bo Manifest v2 obdržal, chromiumski brskalniki pač ne. Sem sodita Chrome in Edge, pa še kakšen. Vsaj začasno pa si lahko podaljšamo delovanje Manifesta v2, saj v registru obstaja ključ, ki ga podaljša za leto dni. V ključu Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Google\Chrome je treba ustvariti novo vrednost ExtensionManifestV2Availability tipa DWORD (32 bit)in ji nastaviti heksadecimalno vrednost na 2. S tem bo Manifest v2 pomiloščen. Do junija 2025.

Kasneje pa bo treba res zamenjati brskalnik, če bomo želeli vztrajati pri starem, a očitno temeljitejšem načinu. Morda pa bomo vsi skupaj ugotovili, da prihodnost ne bo tako strašna, kot se zdi ta hip.

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji