Objavljeno: 16.6.2009

Trio iz Nokie

Nokia je predstavila tri nove pametne telefone, med katerimi sta E72 naslednik priljubljenega modela E71 in nov večpredstavni model 5530 Xpressmusic, ki se lahko pohvali z zaslonom občutljivim na dotik. Nokia E72 gradi na že znanih lastnostih predhodnika kot tudi večjega modela E75, od katerega je podedoval poštni odjemalec s podporo za strežnike Exchange, Lotus Notes, Yahoo Mail Gmail in Nokia Ovi Mail. Preprostejša je uporaba programa za trenutno sporočanje, ki podpira Yahoo Messenger, Google Talk in Nokia Messaging. Sicer pa je E72 dobil nov fotoaparat s 5 milijoni pik, standardni 3,5 mm izhod za slušalke, hitrejšo internetno povezavo, vgrajen sprejemnik GPS s kompasom in orodje za zmanjševanje šumov iz okolice. E72 naj bi stal 350 evrov.

Nokia 5530 Xpressmusic ima vgrajen 2,9-palčni zaslon občutljiv na dotik in 4 GB velik pomnilnik. Glasbe in video datoteke lahko uporabniki kupujejo iz trgovine Nokia Music Store tudi neposredno prek telefona. Velik zaslon so pri Nokii uporabili tudi za boljšo podporo socialnim omrežjem, kot sta Facebook in MySpace, pri katerih lahko naenkrat spremljamo do 20 oseb in pogovore z njimi. Izboljšave so tudi pri predvajalniku za slike in video posnetke. Novinec bo v prodaji po konkurenčni ceni 199 evrov.

Tretja novost je školjkasti telefon 3710, ki ima kljub majhnim dimenzijam dovolj velik zaslon za prikaz video posnetkov in fotografij, ki so zajete z vgrajenim fotoaparatom ločljivosti 3,2 milijona pik. Premore režo za kartice mini SD, poleg tega pa ima vgrajen sprejemnik GPS in programsko opremo za navigacijo. Za Nokio 3710 bo potrebno odšteti 140 evrov.

http://www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji