Objavljeno: 30.9.2008

Trpežni monitorji Neovo RX

AG Neovo je znan po svojih računalniških zaslonih s trdo stekleno površino, ki kljubuje tudi manj prijaznim dejavnikom iz okolja. Podjetje je v preteklosti že izdelalo več namenskih serij zaslonov, takšna pa je tudi serija RX - gre za LCD-monitorje, namenjene uporabi v video-nadzornih sistemih. Novosti pri zadnjih modelih so uvedba zaslonov širokega formata, optimizacija elektronike za dolgotrajen prikaz mirujoče oziroma pol mirujoče slike, kovinsko ohišje ter zaščita LCD-matrike iz posebnega optičnega stekla NeoV, ki poleg mehanske zaščite panela zagotavlja tudi udobnejše in za oči manj utrujajoče spremljanje slike na prikazovalnikih.

V video nadzornih sistemih, ki delujejo nepretrgoma 24 ur, 7 dni v tednu, so LCD-monitorji izpostavljeni neizprosnemu testu časa, zato morajo biti kar se da robustni. Neovo RX-monitorji, ki jih od zunaj varuje robustno kovinsko ohišje, zaščita LCD-matrike pa je iz posebnega optičnega stekla, ki zagotavlja odpornost proti praskam, vodi in prahu - ta hkrati zagotavlja jasnejšo sliko in pravilnejše barve za večurno spremljanje dogajanja na zaslonu -, so načrtovani za uporabo v najzahtevnejših okoljih.

Serija RX prinaša tudi dolgoročne prednosti, saj napredna elektronika preprečuje, da bi se slike vtisnile v zaslon pri dolgotrajni izpostavljenosti mirujoči ali pol mirujoči sliki. Monitorji so na voljo v široko-zaslonskem formatu, (RX19 prikazuje ločljivost 1.440 x 900 točk, RX22 pa 1.680 x 1.050 točk), a so prilagojeni prikazu slike v formatu 4 : 3, ki je še vedno standard na področju video nadzora. Opremljeni so z različnimi video priključki - analognim, digitalnim ter BNC. Za najtrpežnejše zaslone je potrebno seči globoko v žep, saj prodajalci 19-palčnika cenijo na 599 evrov, za 22-palčnika pa želijo 849 evrov.

www.agneovo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji